6 interessante toeristische plekken rond de Borobudur-tempel die je niet mag missen

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

De stad Magelang in Midden-Java is beroemd om de wereldberoemde Borobudur-tempel. Is dat het enige dat interessant is om te bezoeken in Magelang? Natuurlijk niet.

Er zijn nog steeds veel interessante toeristische plekken rond de Borobudur-tempel wat jammer is om te laten liggen. De naam is misschien niet zo bekend, maar u zult er geen spijt van krijgen. Hier is de lijst met aanbevelingen:

1. Duiken in kristallen: Sendang Maren

Heb je ooit last gehad van de geur van chloor bij een bezoek aan het zwembad of kun je misschien geen selfies maken in het water omdat het water niet helder genoeg is? Dat zal allemaal niet gebeuren bij een bezoek aan Sendang Maren, een natuurlijke bron die kristalhelder is. Zelfs van onderwatercamera-opnamen kun je eruit zien alsof je zweeft!

Daarnaast zijn ook het koele bergwater en de schoonheid van de natuur erg aantrekkelijk. Dus pak je onderwatercamera en style jezelf naar hartelust in de “kristallen” helderheid van Sendang Maren. Oh ja, blijf vooral alert om op de kinderen te letten, want het water is behoorlijk diep. Houd het daarnaast schoon, want het water wordt ook gebruikt door omwonenden.

2. Bestaan ​​terwijl je geniet van de schoonheid van de hellingen van Merbabu: Top Selfie Pinusan Kragilan

Dit dennenbos op de hellingen van de berg Merbabu is inderdaad getransformeerd om de dorst te lessen van selfie-liefhebbers en degenen die altijd op sociale media willen bestaan. Het resultaat van de magie zijn verschillende coole selfie-punten, zoals kleurrijke hangmatten, schommels, podia aan bomen, bamboetorens, boomfietsen, hangbruggen, houten huizen, loungestoelen en vogelnesten. Dus neem alsjeblieft zoveel selfies als je wilt, zelfs tot het punt dat je sterft van stijl!

Wat dacht je van poseren met een gigantische gorilla? Maak je geen zorgen, het is gegarandeerd veilig want deze gorilla is gemaakt van stro. Eigenlijk is de charme van dit dennenbos al heel fantastisch, zelfs zonder getoverd te worden! Kijk maar naar de rijen dennenbomen netjes gerangschikt in de heuvels, plus de koele berglucht, en Mount Merbabu die duidelijk zichtbaar is. Prachtige natuurschilderijen die je niet mag missen bij een bezoek aan Magelang.

3. Altijd coole selfie-achtergronden: Silancur View Post

Elke ochtend kwam de zon uit zijn sluimer van achter de berg Merbabu in de verte. Naarmate de dag vorderde, was de stad Magelang vaag van achter de wolken te zien. Dit is waar! Van achter de wolken! Het is alsof je de stad Magelang vanuit de lucht ziet!

Tegen de schemering is de zon bewogen en ondergegaan, vergezeld van Mount Sumbing in het westen, en kijk na het vallen van de avond naar de sprankelende show van de stad Magelang die schittert als sterren. Wat je selfie-achtergrondkeuze ook is (met andere woorden: wanneer je het bezoekt), je wordt nog steeds vergezeld door de groene natuur en koele berglucht vanaf het Silancur-uitkijkpunt.

Er zijn meerdere uitkijkposten met verschillende hoogtes, en natuurlijk met hun eigen unieke uitzicht. Benieuwd naar het spelen op een schommel of liggend midden in de bergen? Je kunt het hier ook proberen.

Nadat je plezier hebt gehad met het maken van selfies of in afwachting van de “volgende selfie”, kun je een bezoek brengen aan de bloementuin tegenover de kassa. Het hobbithuis op een kleine zandklif op deze toeristische plek is ook jammer om te missen.

4. Maak kennis met verschillende unieke hapjes bij Kenalan Village: Balkondes Kenalan

Nou, als dit balkon de vorm heeft van een tuin vol typisch Javaanse paviljoens. Gelegen in de groene heuvels, kunt u vanaf hier ook op een ontspannen manier genieten van de charme van het Menoreh gebergte. Unieke paviljoengebouwen, groene tuinen, panoramische uitzichten op de bergen in de verte en nog veel meer selfie-punten zijn hier verspreid. Dus maak je camera nu klaar.

Balkondes Kenalan verkoopt ook geweven pandanus met verschillende unieke patronen. Vergezeld door het platteland en de koele berglucht, laten we kennis maken met leripap, slondok en kamijoro-drankjes. Nieuwsgierig? Probeer het gewoon meteen, want alles zal gegarandeerd je tong doen zwaaien!

Na hier van de unieke culinaire ervaring te hebben genoten, kunnen avonturiers de berg Gondo Purowangi beklimmen, die op slechts 2 km afstand ligt. Daar word je getrakteerd op prachtige natuurlijke panorama’s en er is ook een grot die ooit de basis was van de strijd van prins Diponegoro in de 19e eeuw.

5. Het economische centrum van het Italiaanse smaakdorp: Balkondes Ngadiharjo

Uniek en buitengewoon. Dit economische centrum van het dorp, ook wel Balkondes genoemd, behorend tot het dorp Ngadiharjo kan je inderdaad op het eerste gezicht verliefd maken! Binnenin dit prachtige gebouw bevinden zich unieke stenen pilaren en een oud mini-amfitheater in Romeinse stijl. Het theater is ook niet alleen een display, het kan ook worden gebruikt als een locatie voor optredens

Het Javaanse paviljoen dat niet minder mooi is, zal je eraan herinneren: “Hé, we zijn in Magelang, niet in Italië.” Maak je dus geen zorgen dat je geen plekken meer hebt voor leuke selfies. Bovendien ligt deze plek direct tegenover het groene en prachtige Menoreh-gebergte. Naast het model is ook de achtergrond van je opnames gegarandeerd solide!

Dan is er in dit Ngadirejo Village-venster een speciale snack die je niet mag missen. De naam is jetcooler, een snack van cassave die met zijn naam niet minder “cool” smaakt. Daarnaast kun je ook op jacht naar handwerk van bamboe, van jaloezieën tot meubels. Gegarandeerd authentiek en van hoge kwaliteit.

6. Een plek om rond te hangen en van de zon te genieten: Punthuk Mongrong

Wie houdt er niet van om de zon vanaf grote hoogte te zien opkomen of ondergaan? In Magelang kun je het ook bekijken met uitzicht op de beroemde Borobudur-tempel. Interessant, toch?

Deze plaats is Punthuk Mongkrong, dat op ongeveer 5 km van de Borobudur-tempel ligt. Prachtige natuurschilderijen die vanaf hier te zien zijn, zijn onder meer de berg Merapi, Merbabu en de Menoreh-bergen. Nog specialer is er ook nog een houten brug in de vorm van de letter V die uitsteekt. De meest perfecte ontmoetingsplaats om “de zon te vangen” en een verzameling coole foto’s voor je Instagram te vangen.

Wonderful Indonesia

Maar het uitzicht dat vanaf hier overdag wordt gepresenteerd is niet minder mooi. Zelfs Punthuk Mongkrong zou de rustplaats van prins Diponegoro zijn. Hoe ga je akkoord met de keuze van prins Diponegoro om hier een pauze te nemen?

Je weet al, wat zijn de dingen toeristische attracties rond de Borobudur-tempel die leuk zijn om te bezoeken? Is er meer? Om het antwoord te weten, kunt u de website van Wonderful Indonesia openen.

 

Leave a Reply