9 interessante dingen in Labuan Bajo die je moet proberen

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

Wat is het eerste dat in je opkomt als je Labuan Bajo hoort? Zeker, de meesten van hen beantwoorden de Komodovaraan, want daar is hun natuurlijke habitat. Maar na het kennen van deze 9 interessante dingen in Labuan Bajo, is het gegarandeerd dat je antwoorden meer gevarieerd zullen zijn. Benieuwd wat er nog meer is? Zie direct de volgende informatie:

1. Luxe cruiserit Phinisi

De Labuan Bajo-reis staat bekend als eilandhoppen omdat de eilanden daar worden gescheiden door brede wateren. Het enige gebruikte transportmiddel is dus het schip. Als u een exclusieve vakantie wilt, kan het rijden op een phinisi een aantrekkelijke optie zijn. Dit typisch Indonesische schip heeft een stijlvolle uitstraling en luxe interieur. De binnenkant is uitgerust met een comfortabele volledige AC-cabine, een eethoek in de buitenlucht, ligstoelen, een bad en andere faciliteiten die vergelijkbaar zijn met een 5-sterrenhotel.

Eén phinisi-boot biedt plaats aan 8 tot 17 personen. De kosten variëren, afhankelijk van het type schip en de faciliteiten die u krijgt. Het goedkoopste tarief per persoon is meestal ongeveer IDR 3.575.000 en het duurste is ongeveer IDR 5.437.000.

2. Trekking op Padar Island voor exotische panorama’s

Labuan Bajo heeft drie grootste eilanden en degene die je moet bezoeken is Padar Island. Als je ijverig bent in het openen van sociale media, moet je de naam kennen, want deze is tegenwoordig erg populair.

Een spannende en uitdagende activiteit op Padar Island is wandelen naar de top van de heuvel. Het pad dat beklommen moet worden is relatief eenvoudig, omdat de trappen zijn aangelegd. Helaas zijn er geen handvatten aan de randen, dus je kunt het beste een wandelstok meenemen.

Wanneer je de top bereikt, zul je versteld staan ​​van het landschap dat gratis wordt gepresenteerd. Er zijn drie diepe blauwgroene baaien, een reeks heuvels die typerend zijn voor de Komodo-eilanden en een groep andere eilanden rond Padar. Zorg ervoor dat je ‘s ochtends naar boven gaat om te genieten van het supercoole uitzicht.

3. Foto met Komodo op Komodo Island en Rinca

Het is duidelijk dat de plek waar de Komodovaraan leeft een van de negen interessante dingen in Labuan Bajo is die je niet mag missen. Er zijn twee eilanden met het grootste aantal Komodovaranen, namelijk Komodo Island en Rinca. De twee eilanden zijn naast Padar ook de grootste eilanden. Het aantal Komodo-draken op het eiland Rinca is ongeveer 1.300, terwijl het op het eiland Komodo ongeveer 1.700 is. Maar je zult het gemakkelijker vinden om deze gigantische hagedis te ontmoeten op het eiland Rinca, omdat het gebied smaller is dan het andere eiland.

Als je daar aankomt, kun je korte paden, middellange paden of lange paden kiezen om dichter bij de Komodo-draken te komen. Tijdens de trekking wordt u begeleid door een gids, ook wel een ranger genoemd. Later zullen deze rangers de weg wijzen, anticiperen op een plotselinge aanval van de Komodovaraan en je helpen foto’s te maken met de oude Komodovaraan.

4. Ontmoet Manta Rays op Manta Point

Niet alleen Komodovaranen, Labuan Bajo heeft andere bedreigde dieren die ook worden beschermd, namelijk mantaroggen. De naam van deze mariene biota is erg populair, dus het zal niet compleet zijn als je niet naar Manta Point gaat om de gigantische pijlstaartrog te ontmoeten. Velen geven toe dat Manta Point de beste duik- en snorkelplek is, vooral voor degenen die mantaroggen van dichtbij willen zien. Maar als je geen duikbrevet hebt, ga dan gewoon snorkelen, oké?

De beste tijd om Manta Point te bezoeken is tussen juni en september. In die maanden zijn de zeestromingen relatief vriendelijker en zijn mantaroggen makkelijker te vinden. De grootte van de mantaroggen die daar leven kan meer dan 8 meter bedragen. Het goede nieuws is dat deze vis bekend staat als vriendelijk voor mensen, niet giftig en een angelloze staart heeft. U kunt dus veiliger benaderen en foto’s maken met mantaroggen.

5. Leuk snorkelen bij de Manjarite en Kanawa-eilanden

Manjarite-eiland is meestal de eerste bestemming die wordt bezocht tijdens een Labuan Bajo-reis, omdat het vrij dichtbij is. Inderdaad, de naam is nog steeds inferieur aan andere grote eilanden in Labuan Bajo, maar het uitzicht dat je hebt mag niet worden onderschat. De twee belangrijkste attracties van Manjarite zijn het heldere ondiepe water en de iconische lange pier.

U kunt vrij zwemmen of snorkelen om te genieten van de charme van het onderwaterleven. Een andere snorkelplek die niet minder interessant is, is Kanawa Island. Het zeewater is helder en je kunt koraalriffen in verschillende vormen en schattige kleine vissen zien. Kanawa Island heeft ook iconische fotoplekken zoals Manjarite, een lange houten brug.

6. Geniet van de beste zonsondergang op Kalong Island en Sylvia Hill

Het wordt Kalong Island genoemd omdat er inderdaad veel grote vleermuizen of vleermuizen op deze plek zijn. U hoeft niet bang te zijn, want de vleermuizen die vliegen als de schemering valt, verfraaien het uitzicht dat u ziet. Omdat de zonsondergang op Kalong Island een van de beste is.

Een andere coole plek bij zonsondergang is op Sylvia Hill of beter bekend als Love Hill. Je moet de heuvel op om een ​​meer magisch panorama te krijgen. Het uitzicht op de zonsondergang op Sylvia Hill wordt nog versterkt door het kalme stuk zee, heuvels en cruiseschepen die soms voorbij komen.

7. Fotojacht op het prachtige roze strand

Niet te missen, Pink Beach is de volgende negen interessante dingen in Labuan Bajo die beroemd is om zijn roze zand. Het roze kleurverschijnsel wordt veroorzaakt door Foraminifera, dit zijn microscopisch kleine dieren. Het zeer grote aantal maakt de koraalriffen in de zee roodachtig van kleur. De verpletterde roze koraalvlokken werden naar de kust gedragen en vermengd met het witte zand. Geleidelijk stapelen de vlokken zich op en domineren ze uiteindelijk.

De roze kleur van het zand gecombineerd met de blauwe kleur van het heldere zeewater wordt een super mooie fotoachtergrond. Hoe dan ook, zolang je maar foto’s maakt, krijg je bevredigende foto’s omdat elke hoek van Pink Beach adembenemend is.

8. Kamperen op Mbeliling Hill

Voor wie van meer uitdaging houdt, biedt Labuan Bajo een wandelplek, namelijk Mbeliling Hill. De hoogte van deze heuvel is ongeveer 1258 meter boven de zeespiegel en is bedekt met dicht groen bos. De perfecte plek om je verlangen naar het buitenleven te stillen. Mbeliling Hill heeft ook een speciaal kampeerterrein dat bij veel toeristen goed bekend is. Het moet leuk zijn om op een heuvel en midden in de wildernis te kamperen. Een ervaring om gegarandeerd niet te vergeten.

Als je geluk hebt, zie je endemische dieren zoals de Flores serindit en de Flores kraai. Beide omvatten bedreigde beschermde dieren. Wanneer je de top bereikt, strekt het geweldige uitzicht op Labuan Bajo zich uit zonder enige obstakels. Interesse om er heen te gaan?

9. Masseer je voeten in het zachte witte zand van Taka Makassar

Taka Makassar is inderdaad interessant, ook al is het gebied smal. Deze bestemming is een opkomend eiland waarvan de inhoud alleen wit zand is en hellende randen heeft. Het witte zand is zo zacht dat het perfect is voor een voetmassage. Daarnaast zijn foto’s maken, spelen in het water en zitten aan de rand van het eiland andere interessante activiteiten.

Wonderful Indonesia

Het is bewezen dat Labuan Bajo trip een spannende ervaring biedt, toch? Natuurlijk, want er zijn veel bestemmingen die hun eigen charmes hebben. Bovendien kunt u de opwinding voelen van slapen, eten en ontspannen op de boot terwijl u van het ene eiland naar het andere reist. Als je nog andere informatie over Labuan Bajo-toerisme nodig hebt, kun je die zoeken op de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply